Ghí už aj na Slovensku


Bol som milo prekvapený, keď som v bioobchode zrazu zbadal Ghí – prečistené maslo (100 % tuk) – považované tiež za elixír života.

Podľa Ajurvédy je najlepšie stráviteľným tukom pre človeka. Vhodné pre prípravu pečených jedál a tiež sladkostí. Môže byť rozpálené až do veľmi vysokej teploty, pritom nie je vstrebávané pokrmom.

Čo je to ghí? Indické alebo prepustené maslo, ktoré pomáha detoxikovať organizmus, podporuje látkovú výmenu a znižuje hladinu cholesterolu.

Ghí, čiže prepustené maslo, sa síce pripravuje z klasického masla, ale má úplne iné vlastnosti ako obyčajné maslo. Dokáže viazať a odvádzať z tela jedy, posilňovať zrak a obranné schopnosti organizmu, regenerovať bunky, či schladiť horúčosť. Prepustené maslo však nie je rozpustené maslo. Ghí sa pripravuje niekoľko hodín, vyžaduje teda dosť času i trpezlivosti. Ale ktorý elixír života a mladosti to nevyžaduje?

Trvanlivosť je uvedená do 9/2013, ale po otvorení plechovky sa musí spotrebovať do mesiaca. Pri izbovej teplote je v tekutom stave, ale keď je skladované v chladničke, Ghí je tuhé. Vyrobené v EÚ.


One response to this post.

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Log Out / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Log Out / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Log Out / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Log Out / Zmeniť )

Connecting to %s

%d bloggers like this: